Informatie

Wat is de sportklas?

De sportklas is er speciaal voor leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar. De lessen worden aangeboden buiten de reguliere lessen om. Voor sportklas 1 is dit op maandag het 7de en 8ste uur en sportklas 2 op donderdag het 7de en 8ste uur. Elke leerling die zich aanmeldt voor de sportklas krijgt een eigen sportklas tenue en die dient hij/zij tijdens elke les te dragen. In de sportklas krijg je vooral sporten aangeboden die je tijdens de reguliere lessen niet zult krijgen. Dit doen we tijdens de lessen maar ook d.m.v. clinics. Hierbij moet je denken aan:
Windsurfen, skeeleren, mountainbiken, tennissen, tumblingbaan, schaatsen, dansen, fitnessen, BMX’en, EHBO, kickboksen, waterskiën, survivallen en nog veel meer.

Wanneer is de sportklas iets voor jou?

1. Als je gemotiveerd bent om de sportklas in je eigen tijd te volgen.

2. Je moet het leuk vinden om te sporten en enthousiast zijn om kennis te maken met nieuwe sporten. Je hoeft echt geen topsporter te zijn, maar kunnen samenwerken en anderen willen helpen is wel belangrijk. Je moet wel bereid zijn om je extra in te zetten voor activiteiten buiten de lessen om. Een enkele clinic kan soms tot 17.00 of 18.00 uur duren. Ook zullen we wel eens een beroep op je doen bij het organiseren van toernooien, open dagen en/ of andere sportgerelateerde activiteiten.

3. Als sportklas leerling moet je mee kunnen komen in meerdere sporten. Je hoeft niet goed te zijn of alles meteen goed te kunnen, maar je moet wel open staan om nieuwe dingen te leren, ook als je een onderdeel misschien een keer wat minder leuk vindt.

Doelstellingen:

Wij vinden het vooral belangrijk dat we een enthousiaste groep leerlingen hebben. Deze groep willen we graag kennis laten maken met veel verschillende sporten en we willen ze leren om te reguleren. Dit betekent in staat moeten zijn om activiteiten zelf op te zetten en te onderhouden. Hierbij kun je denken aan het opzetten van een volleybalveld, teams te maken, partijspel te spelen en tijdens het partijspel de juiste regels toe te passen en de punten bij te houden. Elke periode wordt beoordeeld met een O, V of een G. Deze beoordeling komt tot stand door aanwezigheid, regulatie capaciteiten, samenwerkingsvaardigheden, inzet en sociaal gedrag. Je vaardigheid telt dus niet mee. Omdat de sportklas buiten het reguliere lesprogramma om wordt aangeboden telt het niet mee voor je eindrapport. Je beoordeling komt wel op het rapport te staan.

Inschrijven:

U kunt uw zoon/ dochter inschrijven voor leerjaar 1 als u het aanmeldingsformulier voor onze school invult. De leerlingen van leerjaar 2 kunnen zich inschrijven door het strookje van het aanmeldingsformulier (iedereen ontvangt een formulier aan het einde van het schooljaar) bij één van de LO docenten in te leveren. Elke leerling uit de eerste krijgt zo’n formulier digitaal thuisgestuurd. Het is wel belangrijk dat u alle voorwaarden leest die hier in de informatie vermeld staan. Dit vindt u op deze hele informatie pagina en niet alleen onder het kopje voorwaarden. Als je ingeschreven staat dan zijn de kosten bindend. Mocht je dus om één of andere reden bedenken om toch geen sportklas te volgen terwijl je ingeschreven staat dan moet er toch betaald worden. Dit is omdat de jaarplanning voor het begin van het schooljaar gemaakt wordt en alle clinics worden ingepland. Als leerlingen zich vervolgens terugtrekken hebben we te kort budget om de jaarplanning uit te voeren.

Voorwaarden:

Als je bent ingeschreven voor leerjaar 1 dan word je automatisch aangenomen voor de sportklas. Echter wordt er wel van je verwacht dat je een positieve bijdrage levert aan de sportklas. In het ergste geval kunnen leerlingen de toegang tot de sportklas ontzegt worden. Zij krijgen dan geen geld terug. De leerlingen die het eerste jaar van de sportklas hebben doorlopen mogen altijd deelnemen aan het tweede jaar tenzij de docent in een uiterst geval een negatief advies geeft i.v.m. het gedrag. Mocht de leerling zich tijdens de lessen misdragen dan kan hij/ zij een officiële waarschuwing krijgen in de vorm van een brief. Bij een volgende misdraging zal hij/ zij de toegang tot de sportklas worden ontzegd. Er wordt dan geen geld geretourneerd. De leerlingen die in het tweede jaar in willen stromen lopen het risico dat de klassen al vol zitten en daardoor niet toe worden gelaten. Je kan de sportklas per leerjaar één keer volgen.

Vervoer:

Een aantal clinics vinden buiten Wieringerwerf plaats. Het vervoer is op eigen gelegenheid dus dit zullen de leerlingen onderling met elkaar moeten regelen. De klassen worden zoveel mogelijk op afkomst ingedeeld zodat zij met elkaar mee kunnen rijden. Tevens wordt er een carpoolapp aangemaakt zodat er om de beurt gereden kan worden. De jaaragenda staat op deze website dus u kunt ruim van tevoren zien wanneer er gereden moet worden. Zo is er voldoende tijd om het vervoer met elkaar te realiseren.

Kosten:

De kosten om deel te nemen aan de sportklas zijn voor het 1e leerjaar €120. Als je doorgaat in het 2e leerjaar zijn de kosten ook €120.

Stroom je in het 2e leerjaar in dan zijn de kosten €140. Dit is inclusief het tenue dat dan alsnog aangeschaft moet worden.

Van het geld worden o.a. de tenues, clinics en de jaarafsluiting betaald.

Foto’s en filmpjes:

Tijdens de clinics worden er foto’s, filmpjes en verslagen gemaakt. Deze worden op de website geplaatst ter promotie. Een enkele keer zal deze in een regionale krant geplaatst worden. Mocht je echt niet op de foto willen dan moet je dit te kennen geven bij je docent.

Vragen:

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar:

sym@wiringherlant.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.